Театротерапія – складова соціальної адаптації

Кожного місяця у територіальному центрі соціального обслуговування населення нашої громади проходять концертні програми, тематичні зустрічі, а  одним  із художніх номерів є театралізовані сценки у виконанні драматичного колективу «Джерело». Ще у 2006 році поціновувачі театрального мистецтва об’єдналися у театральний гурток, і дотепер  дарують свій талант людям.

Спочатку ставили невеличкі театральні номери, присвячені  різноманітним подіям, урочистостям, а згодом, зі збільшенням  складу колективу,  театралізації за п’єсами Михайла Старицького, Антона Чехова,  Леоніда Юхвіда та інших авторів.

Робота  драматичного гуртка проводиться у рамках соціальної послуги  "соціальна адаптація".  Її завданням є  насамперед розвиток творчих здібностей, розумової діяльності, усунення обмежень життєдіяльності для підтримки соціальної незалежності, збереження та продовження соціальної активності пенсіонерів та осіб з інвалідністю.

Робота гуртка – це своєрідна  театротерапія, що допомагає  глядачам подолати пригнічений  стан, підвищити стійкість до стресів  та  віднайти внутрішню рівновагу.

Така форма  соціальної адаптації заспокоює,  зміцнює та покращує психічне здоров’я.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови