Військово-патріотичні навчання для учнів 10 класів Лубенської громади

  З ініціативи Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка Лубенський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, військові підрозділи, Добровольче формування Лубенської територіальної громади №1 та Управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради 6 квітня  провели військово-патріотичні навчання, участь у яких взяли близько 100 учнів 10-х класів закладів загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади.

Військові навчання організовані з метою якісної підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін із предмету «Захист України».

На території проведення військово–патріотичних навчань було створено 5 локацій, на яких учні мали можливість ознайомитися зі зразками сучасного озброєння та особливостями роботи аеророзвідки (пілотування дронів),  вдосконалити свої знання у військовій справі з тактичної та медичної підготовки, інженерної справи.

Під час практичних занять із тактичної підготовки учнями були опановані дії воїна в обороні й навички та уміння, необхідні для успішного ведення сучасного бою.

Десятикласники тренувалися надавати домедичну допомогу, зупиняти кровотечу з ран верхньої та нижньої кінцівок за допомогою турнікетів (самодопомога).

Проведено теоретичне  заняття з інженерної підготовки, метою якого було інформування учасників освітнього процесу щодо правил поведінки з вибухонебезпечними предметами. Попередження нещасних випадків, викликаних потраплянням людини на міну, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватись, які знаки про них попереджають та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись - ось далеко не весь перелік інформації, яку діти мали засвоїти.

Військово-патріотичні заняття відбувалися на засадах патріотизму, взаємодопомоги і професіоналізму. Бажаємо усім віри у ЗСУ, у Перемогу над ворогом та  щасливе майбутнє України.

Слава Україні! Героям Слава!

Альона ТАРАНЕЦЬ, консультант ЦПРПП

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови