Відбулася  координаційна рада з питань запобігання та протидії   домашньому  та гендерно зумовленому насильству

31 травня у залі міськвиконкому  за участю Лубенського  міського голови Олександра Грицаєнка  відбулася  координаційна рада з питань запобігання та протидії   домашньому  та гендерно зумовленому насильству.

На початку засідання Олександр Грицаєнко   зосередив увагу присутніх на важливості відпрацювання механізму боротьби з порушниками, які вчинили домашнє насильство та проведенню ряду  виховних заходів з кривдниками, щоб унеможливити  повторення  подібних випадків.

Про затвердження Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у Лубенській територіальній громаді  на 2025-2027 роки доповіла  начальник відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба.

Наразі програмою, прийнятою на черговій сесії Лубенської міської ради,  передбачено комплекс заходів боротьби з кривдниками.  За  словами доповідачки, попередньо було вивчено досвід  громад Полтавщини щодо боротьби з  особами,  які чинили домашнє насильство, зокрема Кременчуцької громади. За 2023 рік кількість звернень щодо домашнього насильства склала 191, у першому кварталі цього року зафіксовано  55 звернень. Одним із  пріоритетних  заходів боротьби  є створення телеграм-каналу у Лубенській громаді, який допомагає постраждалим своєчасно інформувати про випадки домашнього насильства.

За словами  начальника Управління соціального захисту населення  виконавчого комітету Лубенської міської ради Віктора Щербака,   програма  боротьби з кривдниками знаходиться у процесі розробки  і незабаром буде винесена на  розгляд сесії міської ради.

Про роботу спеціалізованої служби підтримки постраждалих осіб  та порядок направлення їх у притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі доповіла директор  Лубенського міського центру соціальних служб Ірина Харченко. За її інформацією, на сьогодні  у притулку перебуває дві постраждалих – це мами з неповнолітніми дітьми.  Їм  надано ряд послуг щодо адаптації та реабілітації.

Також на координаційній  раді було обговорено ряд інших питань щодо протидії  домашньому та гендерно зумовленому насильству.

 

         

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови