Прокачай свою креативність!

А ви коли-небудь намагалися розширити межі власної уяви чи нестандартно підійти до звичних та рутинних завдань? Ми – так! Саме з метою швидкої генерації креативних ідей, подолання стереотипів мислення та кліше для завідувачів сільських філій на базі Публічної бібліотеки іменні В. Малика відбувся тренінг «Сучасний бібліотекар у світі професіоналізму. Прокачай креативність». Адже в наш час для бібліотечного практикуму важливі не тільки освіченість та інтелект, а й уміння генерувати нові ідеї та знаходити нестандартні шляхи вирішення завдань.

Про базові засади креативності та гнучкості мислення розповіла провідний методист Наталія Мусієнко. Із ознаками професійного вигорання та як із ним боротися ознайомила присутніх провідний бібліотекар Інна Сизоненко.

А далі бібліотекарки включилися у боротьбу. Цікавою була вправа на гнучкість мислення, коли учасники зустрічі в стислий термін повинні були назвати кольори за їх палітрою написання, вказавши помилки. Наступним команди визначали скільки видів дій можна зробити, наприклад, зі звичайним аркушем паперу та канцелярською скріпкою. Виявилося – до дванадцяти! Також бібліотекар Марина Кононенко провела вправу із написання віршів сенкан, які продукують творчу уяву та нестандартне мислення. Чотири команди змагалися творити неримовані поетичні рядочки  на цифрову, патріотичну, екологічну та книжну тематику. Тут, як ніколи, проявився і нестандартний спосіб мислення, і словниковий запас учасників.

Зазначимо, що дві команди переможці отримала креативний приз для своїх маленьких читачів.

Після перерви директор Публічної бібліотеки ім. В. Малика Валентина Сьомак повідомила приємну новину – наша книгозбірня перемогла у Всеукраїнському конкурсі соціальних ініціатив «МХП-громаді», що має назву «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля». Проєкт буде реалізовано спочатку на території міста, а за тим – у сільських громадах. Тож учасники отримали завдання розробити план-презентацію заходу.

Далі бібліотекар філії №2 Лубенська бібліотека для дітей Інна Пона презентувала матеріали тематичного вебінару для координаторів Хабів цифрової освіти та озвучила основні завдання й тенденції розвитку цього напрямку бібліотечної роботи.

Отож, як зазначила провідний методист Публічної бібліотеки ім. В. Малика Наталія Мусієнко: «Креативність – це здатність генерувати нестандартні або несподівані ідеї, відступати від загальноприйнятного шаблону, вміти знаходити  несподівані ідеї рішення та застосування». Без сумніву – переважній більшості учасників це вдалося.

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови