У рамках Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я»

11-12 липня  у Лубенській територіальній громаді  відбувався тренінг для соціальних робітників територіального центру відділення соціальної допомоги вдома. Захід організовано за підтримки Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».  Реалізовується проєкт командою ініціативи «Всетурбота» (інтегрована медико-соціальна  допомога вдома).

Наразі упродовж двох днів фахівці  мобільної бригади «Всетурбота» навчали соціальних працівників  налагоджувати комунікацію  з маломобільними людьми літнього віку та їхніми рідними, а також встановлювати довірливі стосунки з клієнтами вдома.  Учасники тренінгу долучилися  і до розбору практичних кейсів: як правильно  вимірювати тиск, рівень глюкози та інших базових показників, а також як  діяти  у разі відхилень від  норми.

Було відпрацьовано навички пересування стареньких, надання допомоги при пролежнях та застійній пневмонії, використання гігієнічних засобів для хворих.

Присутні також поглибили свої знання  щодо догляду за паліативними пацієнтами, а також дізналися як протидіяти  професійному вигоранню,  дбати про власне ментальне здоров’я та   задовільний емоційний стан  своїх підопічних.

Подякувала  команді мобільної бригади «Всетурбота» за співпрацю і активну підтримку директор ТЦСО Наталія Сухонос.

Соціальні працівники збагатилися знаннями, практичними навичками, які  використовуватимуть в роботі, допомагаючи літнім людям  правильно та корисно організовувати їх життєвий простір.

А  підсумком дводенного семінару  стали  сертифікати про здобуття освіти, які отримали  учасники тренінгу.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови