Соціальні послуги - кожному, хто потребує

Основним завданням відділення соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради є надання соціальних послуг громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухової активності (мають 3, 4 і 5 групу рухової активності) і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах згідно з медичним висновком та на підставі даних карти визначення індивідуальних потреб.

 

Відділення соціальної допомоги вдома №1 обслуговує 337 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. 27 соціальних робітників має 11-12 підопічних міста, яким необхідна допомога у сплаті комунальних послуг, придбання продуктів та ліків, надання допомоги у приготуванні їжі  та у прибиранні осель тощо.

Відповідна робота проводиться  відділенням соціальної допомоги вдома №2, де  працює 56 соціальних робітників, які обслуговують 456 осіб в сільській місцевості Лубенської територіальної громади. Кожен соціальний робітник має на обслуговуванні  8-9 підопічних, яким край необхідна допомога, особливо у літній період.

З метою забезпечення доступності соціальних послуг, охоплення більшої чисельності осіб, задоволення їх потреб, а також потреб тих осіб, які проживають у віддалених населених пунктах здійснюються виїзди мультидисциплінарної команди за місцем проживання осіб, які потребують надання соціальних послуг. Працівниками Територіального центру надаються послуги робітника (рубка дров, обкошування присадибних ділянок, здійснення дрібного ремонту будинків та заточування ножів, сап, лопат), також надання перукарські послуги, послуги швачки та надання консультацій фахівцями із соціальної роботи.

Соціальна робота – це вияв милосердя, творення добра та турбота про ближнього за велінням совісті та покликанням душі. Треба бути співчутливим, товариським, розумним, допитливим, постійно займатися самовдосконаленням і не боятися труднощів, добре володарювати над самим собою, мати грунтовні знання і бути хорошою особистістю, щоб вирішувати долі інших людей та допомагати їм.

Заступник директора терцентру

Жанна Даценко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови