КП "Лубни-водоканал" щодо вирішення проблемної ситуації

Нещодавно у соціальних мережах з’явилася інформація про те, що з  1 вересня КП «Лубни-водоканал» може бути позбавлене права спеціального водокористування, оскільки шість днів тому Держгеонадрами було прийнято наказ №436, який передбачає зупинення спецдозволу для цього підприємства через відсутність засобів обліку на свердловинах, а також відсутність огорож навколо режимних територій.

За офіційною інформацією КП «Лубни-водоканал» за результатами перевірки  Комунального підприємства «ЛУБНИ-ВОДОКАНАЛ» Північним міжрегіональним відділом Державної служби геології та надр України Департаменту державного геологічного контролю був наданий припис №09/4971 від 23.01.2020 року.

 

Одним із пунктів цього припису був пункт про не дотримання режимів зон санітарної охорони І поясу, а саме відсутності огорож на свердловинах водозаборів:

Для інформації: водопостачання населення міста Лубни здійснюється за рахунок трьох водозабірних майданчиків № 1,2,3 КП «Лубни-волоканал», на яких розміщені 42-ві артезіанські свердловини (І-підйом) вода з яких для питних і господарсько-побутових потреб добувається з водоносного горизонту у відкладах канівської та бучацької серії еоцену, який розміщений на глибині від 100 до 190 м від поверхні грунту.

Щоб виконати цей пункт припису, КП «Лубни-водоканал» звернулося за допомогою до міської ради й демонтовані огорожі у дошкільно-навчальних закладах № 9 та № 17 були передані  підприємству для огорожі свердловин. Також за власні кошти підприємства було придбано матеріали та частково виконані роботи. Згідно вищевикладених заходів було встановлено огорожі на п’ятьох свердловинах. У зв’язку з відсутністю коштів на підприємстві подальші роботи були призупинені.

Неодноразово КП «Лубни-водоканал» виносило на сесію проєкти рішень «Про внесення змін до Програми «Питна вода міста Лубни на 2021-2025 роки» а саме про фінансування огорожі зон санітарної охорони об’єктів водопостачання, в тому числі зон санітарної охорони I-го підйому водозабірних майданчиків №1,2,3 КП «Лубни-водоканал».

Рішенням сесії Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області від 08.04.2021 р. були внесені зміни до Програми «Питна вода Лубенської територіальної громади на 2021-2025 роки», а саме до п.3.1.10 Розділу V «ЗАВДАННЯ ТА ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» викласти у новій редакції: «Надання поточних трансфертів на придбання матеріалів для огорожі зон санітарної охорони об’єктів водопостачання громади, в тому числі зон санітарної охорони I-го підйому  водозабірних майданчиків №1,2,3 КП «Лубни-водоканал».

Проте, фінансування вказаної програми має відбутися також рішенням сесії міської ради за підтримки бюджетної комісії та всього депутатського корпусу. Проєкт такого рішення буде винесено на найближчу сесію. Сподіваємося, що рішення буде позитивним і підприємство зможе найближчим часом виконати припис.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови