Перемога проєкту "Діємо для здоров’я"

За результатами складного конкурсного відбору з поміж більше, ніж 180 учасників, Лубенська територіальна громада, пройшовши два етапи відбору, отримала перемогу в проєкті «Діємо для здоров’я», який впроваджено Консалтинговою групою GFA у співпраці з Університетськими клініками Женеви, Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ), Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенцією Be-it Health & Social Impact за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

 Проєкт «Діємо для здоров’я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

В рамках проєкту 29.06.2021 року відбулася перша офлайн зустріч з експертами проєкту та представниками громади. Від проєкту «Діємо для здоров’я» у зустрічі взяли участь Левко Довгань – партнер проєкту, Марина Брага – координатор з питань комунікації із зміни поведінки та Ніна Дурдикулієва - директор Полтавського обласного центру громадського здоров’я. Представниками Лубенської територіальної громади були Ірина Харченко - заступник Лубенського міського голови, Катерина Богинич – депутат Лубенської міської ради, Олена Пучка – директор КП «Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», Володимир Богатиренко – головний лікар КНП «Центр ПМСД» та представники опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4, Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6, а також працівники виконавчого комітету Лубенської міської ради.

На зустрічі було обговорено актуальний стан справ із профілактики неінфекційних захворювань у громаді та можливі кроки для його вдосконалення.

За інформацією організаторів заходу, найбільший тягар, як за наслідками для життя та здоров’я людини, так і для системи охорони здоров’я,  складають чотири основні групи захворювань: серцево-судинні, онкологічні, хронічні респіраторні захворювання та діабет. Основними факторами ризику виникнення неінфекційних захворювань є нераціональне харчування, недостатня рухова  активність, вживання тютюну та алкогольних напоїв.

Представниками Лубенської територіальної громади було ознайомлено експертів з пріоритетами у сфері громадського здоров’я, аргументовано потребу у покращенні якості надання послуг у сфері громадського здоров’я та контролю неінфекційних захворювань, висвітлено необхідність створення більш здорового освітнього середовища.

Експерти зазначили, що для складення плану роботи та досягнення результатів необхідно провести анкетування жителів Лубенської територіальної громади, для визначення найбільших факторів ризику.

Просимо всіх небайдужих мешканців громади пройти анкетування за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1d3338RrWtu9Jq3XnjrK1813EsXmShvp1kOcxdL6ZLEo/edit

Співпрацю Лубенської територіальної громади з експертами проєкту «Діємо для здоров’я» буде продовжено й надалі. За результатами реалізації проєкту ми матимемо можливість зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови