Вітання з Днем архітектури України!

Шановні архітектори Лубенщини!

Щиро вітаємо вас з професійним святом, встановленим згідно з Указом Президента «Про День архітектури України» від 17 червня 1995 року - Днем архітектури України! Наші вітання усім тим, хто присвятив своє життя архітектурній справі, яка зародилась тисячі років тому і стала для усіх людей світу мистецтвом, у якому ми живемо.

«Архітектура – єдність користі, міцності та краси», - так писав видатний римський архітектор Марк Поліон Вітрувій у 2-й половині І ст. до н.е.

Сьогодні в Україні налічується близько 14 тисяч пам'яток архітектури та 46 великих історичних культурних заповідників. По всій країні розташовані неймовірні будівлі, які можуть гордо носити звання високого мистецтва. Є такі споруди й на Лубенщині.

Саме ви – сучасні зодчі, робите все, аби нашим нащадкам було чим пишатися й що споглядати.

Тому дозвольте побажати, щоб натхнення ніколи вас не залишало, щоб заплановані вами твори завжди втілювалися в життя і були безсмертні! Щоб стіни, побудовані за вашими проєктами, стояли вічно, як Велика китайська стіна, будинки були вічні, як єгипетські піраміди, і радували око, як Бахчисарайський фонтан! Бажаю, щоб у ваших роботах тісно спліталися сила каменю і неповторна краса природи з її ідеальними формами! Щоб дрібні негаразди й великі невдачі ніколи не вибивали вас із колії, а нелегка робота архітектора завжди виводила вас на дорогу, збудовану вами ж!

Зі святом!

Лубенський міський голова                             Олександр Грицаєнко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови