Енергоефективності потрібно вчитися

14 липня у місті Прилуки чернігівської області за підтримки представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта відбулася презентація програми «Енергодім» за темою: «Підтримка енергоефективних рішень для ОСББ з Фондом енергоефективності». Долучитися до цього заходу мали змогу й представники Лубенської громади. Начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Князєв, разом зі спеціалістами відділу та головами лубенських ОСББ, які працюють у цьому напрямку оцінили захід, як дуже цікавий, ефективний і потрібний.

 

В умовах постійно зростаючих цін на основні види енергоресурсів та значної зовнішньоекономічної залежності нашої країни від постачальників енергоносіїв питання покращення показників енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у багатоквартирних житлових будинках набувають особливої актуальності у зв’язку із нагальною необхідністю економії коштів на їх утримання.

Впровадження проєктів з комплексної термомодернізації та підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків не лише дозволяє значно скоротити витрати населення на оплату енергоресурсів, але й підвищити комфорт проживання, поліпшити зовнішній вигляд будинків та збільшити терміни їх експлуатації.

Лубенською міською радою 23 вересня 2020 року підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю з державною установою «Фонд енергоефективності», а також прийнята  «Програма часткового відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на заходи з підвищення енергоефективності у м.Лубни на 2020-2025 роки в новій редакції» затверджена рішенням міської ради від 18 червня 2020 року у якій, станом на сьогодні, бере  участь лише ОСББ «Мальва-83».

Проте, познайомившись із досвідом сусідів, лубенські ОСББ готові долучитися до реалізації програми.У  рамках цього заходу лубенці мали змогу оглянути об’єкт (будинок), реалізований за підтримки Фонду енергоефективності.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови