Відбувся V-й ювілейний етнофестиваль «Під дідовими липами»

24 липня, у селі Козубівка, що на Хорольщині, на території музею «Древо», відбувся V-й ювілейний етнофестиваль «Під дідовими липами». Лейтмотивом цього дійства є жива сучасна автентика, не у фотографіях, записах, чи спогадах, а прожита, проспівана і витанцювана живими голосами та руками!

Перебування на фестивалі не залишило байдужим нікого з гостей: невимушена, позитивна атмосфера спілкування, неперевершені краєвиди, цікаві фотозони, національний колорит, яскраві, дивовижні виступи фольклорних колективів, майстер-класи з танців, а також від народних умільців, ярмарок майстрів, українська кухня.

Приємно, що серед запрошених виступити «Під дідовими липами», разом з колективами Києва та Полтавщини, були 2 вокальні колективи Лубенської громади: народний фольклорний колектив «Яворина» Солоницького СК(який відкрив етнофестиваль) та вокальний ансамбль «Молодиці» Калайдинцівського СБК (філії Центру культури і дозвілля управління культури і мистецтв Лубенської міської ради).

Зі словами захоплення і вдячності, почесні відзнаки артистам Лубенщини вручив організатор, засновник фестивалю Едуард Крутько. Заступник начальника Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Васюк також привітала усіх присутніх, побажала довголіття і процвітання чудовій справі відродження та збереження національних традицій, що складалися віками.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови