Разом задля гідної старості в громаді

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана. З нагоди визначної дати у Лубенській громаді провели соціальні візити та привітали підопічних поважного віку з цим святом.

 Організували відвідування вдома Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виконавчого комітету Лубенської міської ради та громадською організацією «Спілка жінок – трудівниць за майбутнє дітей України». Активними учасниками допомоги вдома часто виступають волонтери старшого віку, які відповідально ставляться до своєї справи і передають життєву мудрість молодим.

«Ми об'єднуємо зусилля різних організацій і людей задля створення гідної старості в громадах. Кожен українець має право жити в похилому віці гідно та отримувати якісні послуги», - говорять у ГО «Твій Світ».

Під час соціальних візитів, підопічні отримали емоційну підтримку та радощі від спілкування з волонтерами, фахові поради від директора територіального центру Наталії Сухонос. Важливим є і задоволення базових потреб підопічних. Тому, допомогли волонтери і у доставленні продуктів першої необхідності.

Робітники соціальної сфери мріють про те, що всі люди поважного віку в громаді будуть мати гідне життя, самотніми опікуватимуться небайдужі сусіди чи волонтери, а потреба в подібних проєктах зникне.

А поки що, з нагоди цієї дати зичили шановним ветеранам міцного здоров’я, радості, добробуту та підтримки нащадків. Долучилися до заходів і учасники волонтерського загону «Милосердя» Лубенського фахового медичного коледжу. Студенти вимірювали артеріальний тиск та надавали емоційну підтримку дідусям і бабусям.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови