Із відкриття виставки члена НСХУ Сергія Шаматріна

7 жовтня у Лубенській галереї образотворчого мистецтва відбулося офіційне відкриття персональної виставки члена НСХУ Сергія Шаматріна під назвою «Сучасний актуальний живопис».

 

Привітав митця Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, на заході була присутня заступник міського голови з питань роботи виконавчих органів ради Ірина Харченко, митці, гості.

Ім’я Сергій Шаматріна добре відоме на теренах Лубенщини та поза її межами, його картини впізнають, його творчістю захоплюються. Полотна митця виставлявся у столиці – у Будинку вчених (2000р.), у галереї «Дім Миколи», їх бачили в колекціях у Німеччині, Франції.

Творіння майстра презентовано на стінах галереї – це незабутні враження від пленерів, як результат творчих резиденцій. З цих поїздок він завжди повертається надзвичайно збагачений враженнями з великим запасом етюдів, нарисів. Для Шаматріна пленери – це джерело натхнення, а рідний Ромадан – місцем сили, як сказала про це у вступному слові ведуча Алла Литовченко.

Щодо напрямків творчості, то вони різнопланові, як сказав Сергій Петрович. Крім того, він займається розписом храму.

Привітав Сергія Шаматріна, його дружину та присутніх художників Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який завжди підтримує творчість митців Лубенщини. На пам’ять про цю чудову мить Олександр Петрович вручив автору виставки та живописцям нашої громади фотоальбом «Лубенська художня весна», де можна побачити доробки майстрів пензля Лубенщини.

З вітальним словом виступив також начальник управління культури і мистецтв Юрій Литовченко та член НСХУ Володимир Мірошніченко.

Та особливо приємно для подружжя Шаматріних було привітання від синів та онучки, які також завітали на відкриття виставки цього дня.

Чудовий музичний сувенір для присутніх митців подарували учасники тріо гітаристів, учнів музичної школи (керівник Лариса Потенко).

Крім того, на виставці можна було побачити вироби дружини художника Олени, талановитої майстрині з бісероплетіння.

Гармонійним завершенням заходу стала пісня у виконанні Сергія та Олени Шаматріних.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови