У кінотеатрі віншували захисників та захисниць України

13 жовтня у кінотеатрі «Київська Русь» відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України та Дня Українського козацтва (із врахуванням карантинних обмежень).

 

Відзначати День захисника України встановлено указом президента у 2014 році. Святкування у цей день встановлені з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу та сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Сьогодні на сторожі територіальної цілісності держави й захисту України від зазіхань стоять і відважні воїни та безстрашні войовниці, які з честю виконують свій обов'язок перед Батьківщиною. Саме тому у 2021 році Верховна Рада підтримала зміну назви свята на День захисників і захисниць України. Дата також була обрана не випадково. У день 14 жовтня православна церква відзначає одне з найбільших релігійних свят – Покрову Пресвятої Богородиці.

За офіційними даними, у Збройних силах України служать 31 757 жінок. Близько тисячі з них - старші офіцери (дані міністерства оборони України). Тому вітали у кінотеатрі усіх військових - захисників та захисниць нашої держави та волонтерів.

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, звертаючись до присутніх чоловіків та жінок у військових формах, зауважив, що наші захисники також повинні відчувати підтримку та надійне плече держави і її громадян. До привітань приєдналися голова РДА Сергій Сіряченко, голова районної ради Тетяна Качаненко, заступник голови Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО Віктор Сивуха. Зокрема Віктор Сивуха сказав : «Не ми розпочали цю війну, але нам її закінчувати!»

Медаллю «За оборону рідної держави» було відзначено багатьох героїв з нашої громади за мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий патріотизм, зразкове виконання службового обов’язку, відданість почесній справі збереження миру та служіння Батьківщині, керуючись рішенням Лубенської міської ради від 18 лютого 2021 року «Про затвердження програми з відзначення державних, професійних свят, урочистих подій, ювілейних дат, заохочення колективів, окремих громадян та проведення заходів у Лубенській територіальній громаді на 2021 рік. Також з нагоди події військовослужбовців-захисників та волонтерів нагородили грамотою виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Василь Каптєлий відзначив від ГО «Лубенська Асоціація учасників бойових дій, учасників АТО, інвалідів війни та ветеранів Афганістану», були також медалі від Міноборони – «За сприяння ЗСУ».

Святковий подарунок у вигляді концертної програми для усіх захисниць та захисників України приготували талановиті артисти нашої громади.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови