«Разом задля гідної старості в громадах»

20 жовтня у залі засідань виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулася пресконференція з приводу початку імплементації проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19»: «Разом задля гідної старості в громадах». Участь у ній взяла керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, заступник голови районної ради Оксана Цимбал, представники громадських організацій, молодь та ЗМІ.

Голова ПОМГО «Твій світ» Олександр Чепур, керівник проєкту, розповів про його мету, зазначивши, що очолювана ним організація має вже 7-річний досвід у цьому напрямку роботи. Як наголосив Олександр Сергійович, здійснюється проєкт за підтримки посольства Великої Британії в Україні та спрямований на розбудову міжсекторного соціального партнерства та розвитку гуртків самодопомоги для підвищення рівня соціального захисту і підтримки людей похилого віку та їх соціалізації в умовах пандемії COVID -19» у громадах району Полтавської області.

З власним досвідом щодо залучення людей похилого віку до активного життя Лубенської громади та волонтерської діяльності поділилася голова ГО «Спілка жінок – трудівниць за майбутнє дітей України» Раїса Кошель. Раїса Олександрівна зауважила, що насправді це дуже потрібна справа, як виявилося на практиці, і різнопланова допомога старшому поколінню такого спрямування справді є дієвою та виправдовує себе, надто в умовах  поширення пандемії.

Доповнюючи виступи учасників діалогу, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віта Коваленко висловила власне бачення щодо міжсекторного партнерства та назвала старше покоління прикладом для наслідування, соціального діалогу та розвитку громади.

Підсумовуючи сказане на пресконференції, її учасники висловили сподівання, що молодь у співпраці з органами самоврядування та з іншими громадськими організаціями, також активно долучиться до участі та до реалізації такого проєкту. Адже поставленої мети швидше та результативніше можна досягнути тільки у тісній взаємодії, а отже, це лише початок роботи у визначеному напрямку.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови