«Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

У межах партнерства з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні за проєктом «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», 9 листопада у місто Лубни для проведення круглого столу «Розробка механізму сталого фінансування Плану спільних дій розбудови муніципальної системи попередження і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі», прибула експертка з фінансових питань Фонду Ольга Павлюк.

 На початку заходу зі вступним словом виступила заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко та наголосила: «Лубенська громада стоїть на шляху розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству. Активно співпрацюємо з Фондом у цьому напрямку: відвідуємо тренінгові заняття, беремо участь у семінарах, які заплановані для Лубенської громади. Зараз 3 представники суб’єктів взаємодії завершують навчання, тож матимемо експертів у нашій громаді, які будуть компетентні в питаннях створення спеціалізованої установи та покращення соціальних послуг для постраждалих від домашнього насильства».

В заході взяли участь начальник фінансового управління Тамара Романенко, начальник управління соціального захисту населення Віктор Щербак, заступник начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку управління соціального захисту населення Юлія Куць, в.о. директора Лубенського міського центру соціальних служб Інна Піддубна, провідний бухгалтер Лубенського міського центру соціальних служб Юлія Мартинова, головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту Юлія Сахно та муніципальна консультантка Фонду в галузі народонаселення в м. Лубни Світлана Кулакова.

Учасники круглого столу окреслили цілі і завдання у розбудові системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у м. Лубни на 2021-24 роки, обговорили обсяги фінансування, необхідні для успішної реалізації міжвідомчого Плану спільних дій та механізм відшкодування видатків з бюджетів усіх рівнів за надані спеціалізовані послуги для міст та територіальних громад.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови