Обговорення питання підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів

У виконавчому комітеті Лубенської міської ради значна увага приділяється питанню встановленню тарифів на перевезення у м. Лубни, оскільки ця проблема є надзвичайно актуальною як для перевізників, так і для мешканців громади.

 

У зв’язку зі значним підняттям вартості газу метану, яким заправляються міські автобуси, до виконавчого комітету Лубенської міської ради звернулися перевізники з проханням встановити тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі 12,00 грн та надали відповідні розрахунки з підтвердними матеріалами. Слід зазначити, що на початку вересня тариф по місту був збільшений до 8,00 грн, розмір якого розрахований з урахуванням актуальної на той час вартості газу 18,00 грн. З незалежних від перевізників та органів місцевого самоврядування причин на початку жовтня вартість газу підвищилась до 36,20 грн, тобто вартість пального зросла більш ніж у двічі. Згідно з чинним законодавством на підставі заяв перевізників виконавчим комітетом було підготовлено проєкт рішення про встановлення нових тарифів на проїзд по місту Лубни у розмірі 12,00 грн.

16 листопада поточного року відбулась нарада під головуванням першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва за участі працівників відділу економічного розвитку і торгівлі, перевізників, депутатів Лубенської міської ради, на якій обговорювалися питання тарифу на міські перевезення, відновлення не діючих маршрутів та дотримання карантинних вимог під час здійснення пасажирських перевезень. У ході наради перевізникам запропоновано шляхи зниження розрахованого ними тарифу та наголошено на необхідності відновлення роботи маршрутів №5, №7, №8 та №11, а також утримання транспортних засобів в належному санітарному та технічному стані й дотримання встановлених протиепідемічних вимог.

У рамках проведення регуляторної процедури 17 листопада в приміщенні виконавчого комітету відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва за участю перевізників, в ході якої пройшло обговорення проєкту рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування по м. Лубни».

Члени Координаційної ради та присутні зазначили перевізникам, що з підняттям тарифу мешканці міста, у свою чергу, мають отримувати якісні послуги з перевезення та оновлені транспортні засоби. Перевізники повідомили, що в разі не підняття тарифу вони не зможуть здійснювати перевезення по місту через відсутність обігових коштів для виплати заробітної плати, придбання запчастин тощо. За результатами обговорення перевізникам рекомендовано подати уточнені розрахунки в частині зменшення тарифу з врахуванням фактичної ціни на газ. Проєкт рішення щодо встановлення тарифів буде винесено на чергове засідання виконавчого комітету.

Коментарі  
Анатолия Соболева!Царство ему небесное...Перечитывать нужно,чтобы не допускать таких ошибок.
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови