Дитинство без насильства

Занадто часто у житті ми зустрічаємося з жорстокістю або стаємо її свідками. На жаль, вона не обминає і найбільш вразливих членів суспільства - дітей.

Переважна більшість дорослих, які чинять насильство над своїми дітьми, в дитинстві самі зазнавали насильницьких дій. Ставши батьками, вони починають застосовувати ті ж методи виховання, що і їхні батьки. Крім того, насильство стає наслідком життєвих негараздів, від яких дорослі виливають свій гнів і розчарування на дітей навіть без наміру їм зашкодити.

Начальником служби у справах дітей Тетяною Башлій спільно з головним спеціалістом служби Інною Парнюк та фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Інною Піддубною проведено черговий рейд по сім’ях в ході якого відвідано дітей, які зазнали фізичного та психологічного насилля у рідних сім’ях та перебувають на обліку служби.

Під час відвідувань сімей перевірено умови проживання дітей, забезпеченість родин продуктами харчування, наявність одягу та взуття у дітей відповідно до віку та сезону, наявність постільної білизни, стан виконання батьками батьківських обов’язків.

Черговий раз спеціалісти провели профілактичну роботу з батьками щодо неприпустимості домашнього насильства стосовно дітей та за участю дітей. При  розмові з членами рейдової бригади батьки розкаювалися і шкодували про свої дії та образи стосовно рідних дітей. Хоча загрози життю і здоров’ю неповнолітніх не виявлено, проте певний проміжок часу родини залишатимуться під контролем служби у справах дітей.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови