Разом проти COVID-19

Протягом 13 січня 2021 року керівник проєктів громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур провів ряд робочих зустрічей для налагодження співпраці у ході яких були поширені інформаційні матеріали, спрямовані на підвищення рівня поінформованості громадян щодо небезпеки COVID-19 та популяризацію волонтерського руху під час коронакризи.

Зокрема Олександр Чепур зустрівся з начальником відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Лубенської міської ради Вітою Коваленко та передав примірники видання історій успіху ініціатив по боротьбі з наслідками пандемії, які були  реалізовані на теренах Лубенщини.

 

Основна мета зустрічей – обговорити шляхи подальшої співпраці, дізнатися про проблеми, які виникають у громадян найбільш уразливих груп та спільно обдумати шляхи їх вирішення.

Виданням історій успіху проєктів, організатори прагнули посилити голоси та поширити історії й образи звичайних людей, які переживають кризу у наслідок COVID-19 або роблять свій посильний внесок у боротьбу з пандемією. Важливо вшанувати доглядачів і працівників соціальної сфери, місцевих журналістів та посилити роль громадських волонтерів у зниженні наслідків пандемії в громадах.

Відбулась також і робоча зустріч із директором територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради Наталією Сухонос. Працівники терцентру отримали не тільки видання з описом кращих практик, а і керівництво, яке містить поради соціальним працівникам, як захистити себе та родини, які вони підтримують під час пандемії коронавірусу.

Під час пандемії COVID -19 робота соціальних працівників, доглядальників та громадських волонтерів - надзвичайно важлива, тому дане керівництво допоможе всім зацікавленим сторонам зробити соціальну роботу безпечнішою. Саме керівництво створено у результаті напрацювання рекомендацій поліпшення якості послуг із соціального супроводу осіб похилого віку в умовах пандемії COVID-19 та аналізу офіційних даних ВООЗ та МОЗ України, ЮНІСЕФ, які підтверджують те, що люди похилого віку є найбільш уразливою групою осіб до коронавірусу та страждають від наслідків, спричинених пандемією. 

Видання «Керівництво для волонтерів, соціальних робітників та професійних доглядальників, які надають соціальні послуги людям похилого віку в умовах поширення COVID -19» та «Голоси, образи й історії звичайних людей у боротьбі з COVID -19» отримала також і районна бібліотека ім. Володимира Малика.

Організатори також закликають небайдужих долучатися до волонтерства під час пандемії – своїм часом, експертизою, розповсюдженням наукової інформації у соцмережах.

Керівництво для волонтерів

Буклет

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови