Відбулося чергове засідання робочої групи з питань діяльності АТ "Лубнигаз"

18 січня відбулося друге засідання робочої групи з розгляду питань газопостачання та надання послуг розподілу природного газу. Голова робочої групи, перший заступник міського голови Олег Соболєв ознайомив присутніх із листом, який надійшов від НКРЕКП щодо виконання вимог громадськості.

 

Заступник генерального директора АТ «Лубнигаз» Єгор Скурідін доповів про роботу, яка була проведена адміністрацією підприємства  щодо зниження тарифу на газ та його транспортування, а також про результати розгляду, отриманих заяв щодо безпідставного відключення споживачів від газопостачання або помилкового нарахування  сум до сплати. Він запевнив присутніх у готовності до співпраці з громадськими активістами, міською радою, депутатами з розв'язання спірних питань, які виникають  у споживачів.

В обговоренні цього питання взяли участь депутати міської ради Віталій Крамаренко та Аліна Савка, громадські активісти – Олександр Власенко, Микола Ащаулов, Лілія Мельниченко, голова Лубенського відділення ВГО «СГОУ «Народна Рада» Олег Яременко. Розмова була досить емоційною, але слід визнати, що певна частина скарг та заяв не залишилася поза увагою і є конкретні результати розгляду. Проте, представників громадськості  не задовольняє такий стан справ.

Під час засідання було поставлено багато питань на адресу АТ «Лубнигаз» представниками громадськості. Вони наводили багато конкретних прикладів та скарг на діяльність АТ «Лубнигаз».Як підсумок  тривалого обговорення було вирішено провести 25 січня 2021 року чергове засідання робочої групи і заслухати звіт керівництва АТ «Лубнигаз» про фінансово-економічну діяльність підприємства.

За інформацією на цю годину НКРЕКП переглянула та зменшила тарифи на послуги розподілу природного газу для ряду операторів газорозподільних систем. Зменшення торкнулося 14 приватних облгазів. Відтепер тариф на розподіл складатиме не більше 1,79 грн, а середній по Україні - 1 грн. Зокрема, плата за розподіл природного газу для АТ «Лубнигаз» становитиме 1,79 грн без ПДВ. А вчора на позачерговому засіданні Уряд запровадив державне регулювання ціни на газ на період дії карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону. Вже з 1 лютого поточного року всі постачальники газу будуть зобов’язані відпускати населенню газ за ціною не вище 6,99 грн за куб.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови