«Я ЛЮБЛЮ ВИШИВАНКУ!»

16 рік поспіль - у третій четвер травня – українці відзначають День вишиванки. Центр культури і дозвілля традиційно долучається до Всеукраїнських акцій, організовує цікаві заходи присвячені нашій неповторній українській вишиванці. А вона дійсно неповторна, адже налічує понад 200 старовинних швів на основі 20 різноманітних технік. Це не просто елемент гардеробу, а могутній оберіг, важлива складова строю будь-якого українця, ознака нашого народу, частина його культури та самосвідомості.

Цьогорічна акція в День вишиванки відбулась біля Центру культури і дозвілля.День видався гарним: яскраве весняне сонечко, грайливий травневий вітерець, цікаво облаштовані локації… та на жаль – присмак гіркоти нашого неспокійного воєнного сьогодення відчувався у словах ведучої (Валентина Яшна); у співі дуету «Барви осені» (подружжя Володимир і Тетяна Матяш) та виступі «Троїстих музик» (керівник Микола Ужакін); у проведенні майстер-класу з виготовлення паперової вишиванки (Любов Реута), на звороті якої діти писали свої побажання захисникам (всі вони будуть відправлені бійцям на передову).

Цікаво повідала про особливості шиття нашого регіону вчитель Засульського ліцею Тетяна Гурт, а допомогли їй представити вишиті роботи - сорочки, рушники – Ірина Ляшенко та Катерина Козіна (Катя через війну тимчасово переїхала на Лубенщину з Харкова).

Долучились охоче глядачі і до поетичного надбання членкині Національної спілки письменників України Ганни Кревської, а всі охочі залишили відбиток своєї долоні на «вишиваному» серці, зробили селфі з друзями, а головне – наповнили цей особливий день глибоким змістом і щиро побажали Україні перемоги, аби мережилась її доля не чорними кольорами горя і страждань, а неповторними, яскравими кольорами любові, щастя, миру і добра!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови