«Наша вишиванка – то пісня України»

Українська вишиванка творить дива, вона об’єднує всі покоління, а елементи національного одягу, прикрашені нею завжди створюють святковий настрій.

19 травня в галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відбувся захід для дітей «Наша вишиванка – то пісня України», приурочений Всеукраїнському Дню вишиванки. Цього дня творчий простір замайорів різнобарвними візерунками.

По - родинному затишна та щира атмосфера, з поезією, піснями, таночками та сльозами на очах. Так було на святі, на яке завітали і звернулися зі словами сердечної підтримки секретар Лубенської міської ради Маргарита Комарова та голова  ради ветеранів Олексій Пивовар.

Разом з дітьми із сімей внутрішньо переміщених осіб з Києва, Харкова, Краматорська, Сєвєродонецька, Чугуєва наша лубенська художниця Людмила Квітка провела майстер – клас, де діти із захопленням малювали чоловічі та жіночі вишиванки. Їм розповідали про те, що вишиванка - це найцінніша святиня нашого народу. У вишиті узори здавна вкладають побажання щастя, світлої долі, життя та волі.

Захід завершився флешмобом, який створив у залі потужну хвилю єднання та позитивних емоцій .

На закінчення свята всі діти отримали солодощі, які вручила депутат Лубенської  міської ради Лідія Різуненко  за сприяння  виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Захід організовано спільно з громадською  організацією «Patison Kids Club», яку очолює енергійна та чуйна Наталія Ковп. 

Незламний дух українців надихає, мотивує та вселяє віру, що наші діти житимуть у вільній Україні і під мирним небом. Тож, дякуємо кожному, хто завітав на цю дружню зустріч.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови