Інформація щодо вакцинації проти COVID-19

Центр громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ розробив та затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей). «Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику. Її проведення не заважатиме проведенню рутинної вакцинації відповідно до Календаря щеплень, щоб не допустити зниження рівня вакцинації від інших хвороб», — зазначив очільник ЦГЗ Ігор Кузін.

 

План оновлюватимуть що два тижні, аби він відповідав реальній ситуації. Мета, цільові групи, логістичні маршрути, навчання медиків, комунікація та розгортання мобільних бригад — це базова частина документа. Вона може бути змінена лише у разі отримання кардинально нової інформації. Етапи розробки вакцин, кваліфікаційні та реєстраційні процедури, постачання вакцин — цю частину будуть оновлювати постійно.

За інформацією директора Лубенського міського Центру ПМСД Олени Пучки, наразі отримано вказівки щодо цільових груп до вакцинації проти COVID-19. На першому етапі це будуть всі працівники мобільних груп з вакцинації, медичні працівники, які працюють з хворими на коронавірусну хворобу, працівники лабораторій, які проводять дослідження на цю хворобу, працівники екстреної медичної допомоги, люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, тощо) та працівники таких закладів . Пізніше, на другому етапі, будуть вакцинуватися всі працівники первинної медичної допомоги та інші медичні працівники, люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

Олена Пучка повідомила, що всі процедури будуть проводитися виключно після отримання ліцензованих вакцин, які пройшли всі випробовування та отримали відповідні дозволи на державному рівні. Про всі нові повідомлення з цього питання населення буде проінформовано завчасно.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови