Смачна історія Лубенщини

5 червня Лубенський краєзнавчий музей запросив шанувальників історії на етнографічну годину «Смачні відкриття: улюблені страви з історією».

Про традиції унікальної та неповторної української народної кухні, яка є частиною національної культури розповіла науковий співробітник музею Тетяна Сафронова. Вчителька Засульського ліцею Тетяна Гурт познайомила присутніх з дослідженням етнографа Василя Милорадовича «Життя-буття лубенського селянина», з якого гості з різних куточків України та США дізналися про страви, які готували наші предки протягом року у ХІХ на початку ХХ століття. Цікаві факти з історії Лубенщини пов’язані з приготуванням різноманітних страв шанувальники історії дізналися від краєзнавця Сергія Швецова. Учасники зустрічі з Харківщини, Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини та Каліфорнії розповіли про особливості традиційної кухні цих регіонів. Наприкінці зустрічі гості мали змогу пригоститися смачними варениками, манниками, вергунами, сирниками,  які приготували учасники та організатори події.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови