5 червня Лубенський краєзнавчий музей запросив шанувальників історії на етнографічну годину «Смачні відкриття: улюблені страви з історією».
Про традиції унікальної та неповторної української народної кухні, яка є частиною національної культури розповіла науковий співробітник музею Тетяна Сафронова. Вчителька Засульського ліцею Тетяна Гурт познайомила присутніх з дослідженням етнографа Василя Милорадовича «Життя-буття лубенського селянина», з якого гості з різних куточків України та США дізналися про страви, які готували наші предки протягом року у ХІХ на початку ХХ століття. Цікаві факти з історії Лубенщини пов’язані з приготуванням різноманітних страв шанувальники історії дізналися від краєзнавця Сергія Швецова. Учасники зустрічі з Харківщини, Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини та Каліфорнії розповіли про особливості традиційної кухні цих регіонів. Наприкінці зустрічі гості мали змогу пригоститися смачними варениками, манниками, вергунами, сирниками, які приготували учасники та організатори події.