У загальноосвітніх закладах Лубенщини провели патріотичні заходи до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня у загальноосвітніх закладах Лубенщини проведено пам’ятні патріотичні заходи до Дня вшанування Героїв Крут, під час яких колективами викладачів увагу учнів закцентовано на тому, що це не лише дата скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, жертовності та героїзму.

 Як відомо, наш народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під Крутами. Ця битва стала символом героїзму та відданості державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

Так 28 січня у Лубенській загальноосвітній школі №10 були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам’яті, бесіди, презентація «Крути: і сум, і біль, і вічна слава!», також продемонстровано відеоролик «День пам'яті героїв Крут-2021», присвячений воїнам Крут. Активну участь у заходах взяли учні 9 класу, продекламувавши для своїх однокласників вірші, присвячені пам’яті патріотів, які загинули в бою.

У ЗОШ №1 проведено засідання круглого столу «Герої Крут - у  наших серцях» для учнів 11 класів, а також урок - реквієм «Пам’ятай про Крути» .

Викладачі та учні Лубенської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 2 запросили на виховний захід  «України цвіт», присвячений трагічній події  під Крутами 1018 року.

У стінах Лубенської спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів № 6 цікаво провели урок - реквієм «Пам’ятай про Крути» для учнів 8-9 класів.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови