Дбаймо про чистоту та затишок разом!

Не секрет, що усі ми хотіли б жити у красивому, сучасному, зеленому та ошатному місці. Проте, щоразу, коли про це заходить мова, частіше знаходимо безліч експертів з питань комунальної сфери та благоустрою, ніж свідомих громадян, готових виходити із зони комфорту та робити прості та звичні справи – дбати про чистоту та затишок навколо себе.

Йдеться не лише про порядок у власній оселі, а й про утримування прибудинкових та прилеглих територій, про елементарну культуру поведінки перебування у громадських місцях та про погані звички викидати сміття просто на вулицях.

Як правило, у всіх побутових негараздах ми звикли звинувачувати працівників комунальної сфери, роботу яких завжди критикуємо, вказуючи на численні недоліки. А проте, останні не завжди фізично в змозі боротися, скажімо, з людською невихованістю, безвідповідальністю, а часто й підлістю та вандалізмом, особливо, коли йдеться про сміття.

Наприклад, дехто вважає, що може використовувати решітки ливневої каналізації як стічні ями для помиїв. В Інших контейнери для збору твердих побутових відходів виконують функції камери схову будівельних матеріалів, меблів чи використаної сантехніки або вважаються місцем для зберігання харчових відходів. Мешканцям приватного сектору доводиться неодноразово нагадувати про важливість компостування вищевказаних відходів, щоб не створювалося зайвих проблем у смітнику, а поверталися добривом в природу. Адже потрапляючи на сміттєзвалища, органічні відходи наносять багато шкоди природному середовищу та нашому здоров'ю.

І таких негативних прикладів та порушень правил благоустрою, на жаль, багато. Очевидно, що людям легше позбутися сміття деінде, ніж скласти договір з підприємством, що надає послугу з вивезення твердих побутових відходів. У нашій громаді це ТОВ «Чисте місто плюс», що знаходиться за адресою: м. Лубни пл. Ярмаркова, 34. Телефон абонентського відділу: (066)829-78-08.

Тож чистота навколишнього середовища та перевтілення депресивної території на місто нашої мрії починається з кожного, з чіткого усвідомлення себе як повноцінного члена громади, справжнього господаря у нашому спільному домі, здатного змінити світ навколо на краще.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови