Вітаємо з Днем міста!

Шановні лубенці! Дорогі земляки!

79-ту річницю вигнання нацистських окупантів з Лубенщини у роки Другої світової війни та черговий, вже 1034-й, день народження міста Лубни ми відзначаємо у час, коли вся Україна героїчно протистоїть новому ворогу – російським окупантам.  На жаль, ми знову змушені захищатися і доводити своє право на суверенітет, територіальну цілісність, національну ідентичність.

Тисячолітня історія нашого краю продовжується добрими справами його щирих та працьовитих людей. Разом з вами я радію його успіхам, переймаюся його проблемами і щиро вірю, що разом ми зробимо Лубни та нашу громаду процвітаючими. 

Зараз всі наші погляди прикуті до фронту, де Збройні Сили України дають достойну відсіч загарбникам. У лавах ЗСУ чимало наших земляків. Їм, у першу чергу, наша шана та вдячність. І, звичайно, слова щирої молитви. Повертайтеся швидше, повертайтеся живими й неушкодженими, повертайтеся з Перемогою! На вас чекає вся Лубенщина. Сили, витримки і мужності зичимо ми їх родинам.

На жаль, доводиться нам і прощатися із земляками героями-захисниками. За кожним болить серце й німіє душа. Царство їм небесне, вічний спокій та доземний уклін.

Ми впевнилися, що наша громада не залишиться без захисту. Адже на Лубенщині створено підрозділи територіальної оборони, декілька добровольчих формувань. І там служать справжні українці, справжні патріоти, які готові у будь який час стати на захист мирних громадян і не допустити ворога на нашу землю.

Нові часи принесли нам і нові виклики. Наша громада стала тимчасовим прихистком для близько 9 тисяч осіб, що вимушені були виїхати з тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. Всі разом ми намагаємося, щоб Лубенщину вони запам’ятали як щедрий, гостинний край.

У боротьбі з ворогом лубенці виявили себе згуртованими, щирими й щедрими. Практично кожен долучився до потужного волонтерського руху. Ми разом збираємо речі, продукти, ліки й гроші на техніку, плетемо сітки, обереги й печемо пиріжки, малюємо малюнки й пишемо вірші. Кожен віддає частику свого серця, щоб наблизити таку очікувану Перемогу. І наші захисники нам дякують.

Лубенці тримають свій стрій. Кожен самовіддано працює на власному фронті. Наші підприємства продовжують працювати, освітяни вчать дітей, медики лікують, комунальники дбають про комфорт громадян, а фермери й селяни вирощують чудові врожаї. Цінуємо всіх. І дякуємо за роботу та небайдужість, за щирість і самовіддачу.

Я вірю, прийде час, і «згинуть наші воріженькі, як роса на сонці…».

 Дорогі лубенці! Попереду у нас багато свят та перемог, які ми обов’язково зустрінемо під мирним небом на українській квітучій землі. Вірте в наші Збройні Сили України, у всіх, хто мужньо боронить нашу з вами рідну землю. Моліться за наших захисників, Героїв  і просіть для них захисту.

Нехай наше славне місто та вся громада процвітає, щастя та добробут живуть на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду! 

Слава Україні! З Днем міста

З повагою

Лубенський міський голова                            Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови