Святкові дні у Лубнах

У Дні святкування чергової річниці заснування міста та вигнання нацистських загарбників з Лубенщини було заплановано багато тематичних заходів, проте несприятливі погодні умови внесли свої корективи, тож частину з них довелося скасувати.

Проте, рясний дощ не завадив проведенню благодійної акції на підтримку Збройних Сил України "Разом до Перемоги!", яка почала роботу зранку, 18 вересня, у спортивному залі професійного ліцею.

Тут відбувалася справжня виставка- продаж за участю учнів навчальних закладів громади, зокрема працівників ДНЗ та мешканців мікрорайонів. Задля підтримки наших військових ЗСУ, які захищають територію держави, юні майстри, народні умільці та кондитери разом зі своїми наставниками представили товар на різні смаки. Найбільше мала попит різна випічка: печиво у вигляді національних символів та кольорів, пироги, тістечка, пряники та інші солодощі. А також українські обереги, сувеніри та прикраси, що мали форму тризуба чи національного Прапора. Крім того, дошкільні заклади пропонували покупцям найрізноманітніші поробки з бісеру, вишивані чи плетені серветки, в’язані теплі шкарпетки, малюнки, осінні фрукти та овочі тощо.

Відвідали ярмарок Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, начальник управління освіти Мирослав Костенко, гості заходу та громадяни, яких не налякала дощова мжичка. Зокрема Олександр Петрович підтримав акцію, придбавши біля кожної ятки пропоновану продукцію та подякувавши усім за активну участь. Кошти, зібрані на ярмарці, й солодощі передали благодійним фондам «Мелек» та "Довіра і допомога".

Такі ж святкові виставки на честь наших героїв-захисників відбулися окремо в загальноосвітніх закладах Лубен, які також вражали різноманітністю виробів та майстерністю. У кожному відчувався творчий підхід, фантазія та креативність, незалежно від того, був це кулінарний шедевр чи патріотичний брелок, малюнок із зображенням голубів миру чи вишита картина або оберіг для воїнів.

Загалом зібрані школами кошти під час благодійних ярмарків, а це понад 151 тис.грн, направлені для найнагальніших потреб наших захисників ЗСУ: на лікування, реабілітацію, придбання медичних препаратів чи продуктів.

Близько 11 години, біля архітектурної споруди "Україна незалежна" розпочався мотопробіг з нагоди Дня міста та на підтримку ЗСУ, участь у якому взяло 52 представники мотоспільноти громади та з сусідніх районів. Вирушивши з центру, колона з прапором Лубен та синьо-жовтим знаменом стартувала біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

Приєднався до патріотичної акції й колектив ЛМГО «Ветерани Чорнобиля». За сприяння керівництва громади, численних благодійників та меценатів, які надали допомогу, вони приготували смачний козацький куліш та запашний чай з солодощами.

Святкові заходи цього дня продовжилися о 14.00 годині у Лубенській галереї образотворчого мистецтва проведенням майстер-класу з живопису, у рамках проєкту "Хаб мистецтва та здоров'я", а завершилися у кінотеатрі «Київська Русь» переглядом концерту під назвою «Любов до рідної землі нікому і ніколи не здолати».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови