"Покрова нескорених"

Напередодні 14 жовтня, коли ми відзначаємо державне свято День захисників і захисниць України, біля пам’ятного знаку «Україна незалежна» зібралися лубенці на мистецько-патріотичному заході «Покрова нескорених», яке підготувало Управління культури виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Це всенародне свято увібрало в себе глибинні історичні традиції українців та нерозривно поєдналося зі святом Покрови і Днем Українського козацтва, які також святкують цього числа.

Щиро й сердечно лунали цього дня слова вдячності нашим захисникам і захисницям та надзвичайно зворушливі музичні композиції у виконанні працівників культури Лубенщини.

Наші захисники і захисниці обороняють Україну на землі, на воді, у повітрі. Наші предки боронять її з небес. А всі вони разом – наші янголи. Наші янголи мають крила. Але під ними – зброя. Ми ніколи не дістаємо її першими. Але якщо нападають на наш дім – стоїмо до останнього. Бо, втрачаючи власну державу, народ втрачає власне обличчя. Власне ім’я. Свою самобутність, ідентичність, пам'ять, а з ними – своє серце й душу. І це для нас набагато страшніше за ворожі армії, літаки, ракети й танки.

Ми – громадяни найміцнішої держави у світі. Держави, яка воює. Держави, яка у 232-й день повномасштабної війни Росії проти нас, має силу, щоб вшановувати своїх відважних  захисників і захисниць , дякувати їм за сумлінне виконання військового, службовою та громадянського обов'язку, героїзм і самопожертву.

Життя не чорне і не біле… Навіть у війну, ми шукаємо причину, для маленької радості, посміхаємося, вчимося жити з болем і перемагати з надією… перемагати і пам’ятати усіх хто загинув від кривавих рук окупанта.

Шановні захисники і захисниці! Дякуємо вам за кожну тиху годину, за кожен новий ранок! Ви наші герої!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови