Готуємося до будівництва нового дитячого садочка

Відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України» Урядом України передбачається залучення 340 млн. євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства, тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту, а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

У звʼязку з цим Мінрегіоном у 2022 році було оголошено відбір проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції у межах «Програми з відновлення України».

Виконавчим комітетом Лубенської міської ради на цей конкурсний відбір було подано кілька проєктів. Наймасштабніший з них: проєкт «Будівництво Лубенського дошкільного навчального закладу  комбінованого типу для дітей з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення на 12 груп по вул. Ватутіна, 39 в м. Лубни Полтавської області», пройшов конкурсний відбір і включений до переліку проєктів, які будуть реалізованими за кошти державного бюджету із залученням співфінансування з місцевого бюджету.

Цим проєктом передбачається будівництво у мікрорайоні «Василенкове поле» нового дитячого садочка комбінованого типу (зі звичайними групами та групами для діток з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення) потужністю 159 місць та зі створенням 81 нового робочого місця. Скористатися послугами нового закладу дошкільної освіти зможуть як діти лубенців, так і діти внутрішньо переміщених осіб. Очікується, що цей проєкт буде реалізованим протягом 2023-2024 років.

25 січня відбувся ознайомчий візит фахівців Програми з відновлення та розбудови миру  ПРООН Дмитра Орлова (спеціаліст із закупівель і фінансів) та Володимира Миронова (спеціаліст з інженерних питань) до Лубенської територіальної громади. Основним завданням ПРООН є здійснення на замовлення Мінрегіону та Європейського інвестиційного банку моніторингу реалізації проєктів у рамках «Програми з відновлення України».

На робочу зустріч, яку проводив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, були запрошені керівники структурних підрозділів, дотичні до реалізації проєкту: начальник Управління освіти Мирослав Костенко з інженером-будівельником Євгенією Байковською, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Олена Цох-Карунська, начальник фінансового управління Тамара Романенко та начальник відділу містобудування і архітектури Андрій Шмонденко.

У ході зустрічі присутні обмінялися інформацією щодо підготовки до реалізації проєкту, фахівцями ПРООН були надані професійні рекомендації щодо першочергових дій громади, механізму фінансування, особливостей підготовки документації, етапів реалізації проєкту тощо. Лубенський міський голова наголосив на необхідності ретельної підготовки до початку будівельних робіт та відповідального підходу до кожного етапу реалізації проєкту. На завершення візиту наші гості мали змогу на місці ознайомитися з ділянкою, на якій планується будівництво нового дитячого садка.

Ми щиро вдячні фахівцям Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН Дмитру Орлову та Володимиру Миронову за запропоновану підтримку і допомогу у супроводженні нашого проєкту та маємо впевненість, що завдяки такій співпраці вдасться оперативно і якісно реалізувати цей масштабний проєкт, а мешканці громади отримають новий сучасний осередок знань та потужне розвивально-освітнє середовище.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови