Відбулася робоча зустріч щодо застосування РРО та ПРРО

10 серпня відбулася робоча зустріч першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва з начальником Лубенської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Олександром Коломійцем, на якій обговорено новації, передбачені Законом №3219. Йшлося головним чином про виконання належної імплементації норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219).

Основний акцент зроблено на питанні реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Особливу увагу під час обговорення теми приділяли питанням застосування РРО/ПРРО, на перевагах застосунку програмного РРО, розробленого ДПС.

Зокрема Олександр Коломієць наголосив на тому, що фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, ПРРО має низку переваг перед класичними касовими апаратами, а саме:

Ознайомитися детальніше з інформацією щодо переваг ПРРО можна за посиланням: (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови