Круглий стіл щодо надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства

7 вересня у Лубнах відбувся круглий стіл для суб'єктів міжвідомчої взаємодії щодо посилення координації та надання високоякісних послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

Захід проведено з метою презентації проєктів, що будуть реалізовуватись БФ «Слов’янське серце» та «Інтерньюз Україна», в рамках проєкту «EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні», при підтримці ООН Жінки.

Це проєкти «Сила жінок: Проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії ГЗН/СНПК» БФ «Слов’янське серце» й «Посилення спроможностей жінок та молодих дівчат для запобігання та  реагування на гендерно зумовлене насильство, сексуальне насильство, пов’язане з  конфліктом та насильство щодо жінок і дівчат на сході України» «Інтерньюз Україна».

Учасниці обговорили виклики, які існують на рівні громад з наданням допомоги жінкам, постраждалим від гендерно зумовленого насильства, напрацювали рекомендації для подальшої роботи у громаді, які підсилять координацію суб’єктів міжвідомчої взаємодії з протидії та реагування на домашнє та гендерно зумовлене насильство щодо жінок та дівчат.

Від імені очільника міста заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко висловила зацікавленість у реалізації проєкту і готовність до співпраці. Керівниця відділу сім’ї, молоді та спорту Світлана Скиба розповіла, що в громаді проводиться робота щодо покращення сервісів для постраждалих від насильства. Наразі в місті працюють мобільні бригади, планується відкриття шелтеру в найближчий час.

Аналітикиня з координації проєкту ООН Жінки Оксана Таргоній під час презентації проєкту наголосила на важливості його реалізації в військовий час, коли викликів, пов’язаних з насильством стає більше. Вона розповіла про завдання проєкту, очікуванні результати.

Всі учасниці круглого столу виявили готовність долучатись до всіх активностей проєкту, які мають покращити ситуацію з належним реагуванням на випадки насильства і доступ жінок і дівчат до правосуддя.

Круглий стіл організовано Структурою ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) в межах проєкту «EU4Recovery- Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови