Вшанували захисників та захисниць України

1 жовтня біля пам’ятного знаку воїнам-лубенцям, які загинули під час бойових дій проти військової агресії російської федерації в Україні, зібралася влада, військовослужбовці, волонтери, представники духовенства, мешканці громади, члени родин загиблих захисників, аби вшанувати героїв сьогодення, які невпинно боронять нашу державу від зазіхань агресора.

Як відомо, цьогоріч відзначення в Україні Дня захисників та захисниць й День українського козацтва перенесено на 1 жовтня. Це свято, яке в умовах сьогодення набуло надзвичайного значення для кожного з нас. Тож під час заходу неодноразово наголошувалося на тому, що це всенародне свято, увібрало в себе глибинні історичні традиції та нерозривно поєдналося зі святом Покрови і Дня Українського козацтва.

Тож цього дня на знаковому місці у центрі Лубен дякували, висловлювали глибоку повагу та вшановували воїнів-захисників – чоловіків та жінок громади, справжніх патріотів, які зі зброєю в руках безстрашно стоять на сторожі і захисті незалежності України. Серед них багато наших краян, мешканців громади, які поклали життя за мир в Україні. Пам'ять про них вшановано хвилиною мовчання.

Слово для виступу надали Лубенському міському голові Олександру Грицаєнку, який сказав:"Сьогодні, коли ми відзначаємо День захисників та захисниць, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День територіальної оборони, народ і держава разом. А якщо ми разом, нас ніхто й ніколи не переможе!»

Виступили також голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, командир добровольчого формування №1 Лубенської територіальної громади Віктор Сивуха та капелан, отець Іван Сивак. Зокрема Віктор Сивуха наголосив, що сьогодні привід вшанувати, вклонитися та скласти дяку тим захисникам, які зараз знаходяться в гарячих точках, в самому пеклі війни, захищаючи державу від ворога.

Схиливши голови в скорботі та шанобі за загиблими, присутні розпочали церемонію покладання квітів до пам'ятного знаку, де викарбувані імена полеглих героїв- земляків. На завершення пісню «Свята земля» виконав Олег Приймак.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови