"У струмені народного мистецтва"

7 листопада в галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відбулася непересічна мистецька подія.

З нагоди 30-річчя спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» свої роботи на виставці "У струмені народного мистецтва" презентували студенти та викладачі Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Котляревського.

Учасники виставки представили своє бачення і втілення українського мистецтва, яке має глибоке коріння національно- духовної спадщини.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Юрій Литовченко. Він привітав своїх земляків із відкриттям виставки та зазначив, що популяризація традицій українського народу зараз важлива, як ніколи, а той факт, що створюють такі чудовіроботи молоді люди, студенти дає нам впевненість у завтрашньому дні нашої України.

Член НСАУ Ірина Казакова розповіла про роботу над розписом історичної будівлі архітектора Дяченка в нашому місті.

Ірина Середа викладач вищої категорії Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв, лауреат обласної премії імені Панаса Мирного більш детально розповіла про техніки декоративно-ужиткового мистецтва (дереворізблення, художній розпис, флористику, писанкарство, аплікацію папером та соломкою).

У галереї панує атмосфера справжнього глибокого українського мистецтва. А мистецтво, як відомо, посередник того, що неможливо передати словами.

Тож запрошуємо жителів громади та її гостей до перегляду представлених творів.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови