Перевірки на транспорті

17 листопада за ініціативи керівництва відділу державного нагляду (контролю) у Полтавській області Державної служби України з безпеки на транспорті працівниками Укртрансбезпеки була проведена перевірка міського та приміського пасажирського транспорту у м. Лубни, до якої долучилися також працівники сектору з питань пасажирських перевезень відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Необхідність проведення цього заходу державного нагляду була зумовлена тим, що з початком широкомасштабної війни росії проти України спостерігається збільшення діяльності «нелегальних» перевізників, систематичне порушення автомобільними перевізниками транспортного законодавства у частині дотримання режиму праці та відпочинку водіїв, невиконання маршрутів перевізниками та інших порушень вимог законодавства.

Під час здійснення перевірки фахівцями Укртрансбезпеки проводилось обстеження технічного стану транспортних засобів, відповідності зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам, дотримання визначеного маршруту та розкладу руху автобусів, відповідність транспортних засобів умовам перевезень та параметрам комфортності під час здійснення пасажирських перевезень

Після огляду міських та приміських автобусів представники Укртрансбезпеки продовжили свою роботу на автостанції, де перевірили ще й автобуси міжміських маршрутів на їх відповідність вимогам чинного законодавства.

Вказаний захід був проведений у рамках 2-го етапу Тижня безпеки дорожнього руху, який присвячений переосмисленню мобільності та створенню зручних і безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Ми вдячні представникам Укртрансбезпеки за ініціативу у проведенні заходу та співпрацю і сподіваємося, що подібні спільні перевірки нададуть поштовх для підвищення рівня якості і безпеки пасажирських перевезень у громаді.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови