Із позачергового засідання комісії ТЕБ, НС, БЖДН

25 березня під головуванням першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва  відбулося позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Комісія проводилася у режимі відеоселектору, на якій  у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на території Лубенської територіальної громади та з метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози, забезпечення безпеки і здоров’я громадян та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до пункту 32 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), було запроваджено додаткові (до діючих) обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину.

 Присутні на засіданні, серед яких: члени місцевої комісії, керівники місцевих служб та комунальних підприємств, керівники закладів охорони здоров’я, запрошені керівники організацій, установ та підприємств, розглянули питання про епідемічну ситуацію та запровадження додаткових протиепідемічних заходів на території Лубенської міської територіальної громади з метою запобігання  поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

На початку спілкування виступив Віктор Ківа, начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Лубенської міської ради, начальник штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, який доповів про те, що статистика захворюваності на COVID-19 є дійсно загрозливою, а отже, попередньо запроваджені карантинні заходи, потребують посилення.

Також упродовж роботи комісії виступив завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Олег Міщенко та інші учасники відеоселектору.

У результаті обговорення комісія вирішила: інформацію про епідемічну ситуацію та запровадження додаткових протиепідемічних заходів на території Лубенської територіальної громади з метою запобігання  поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 взяти до відома та посилити виконання карантинних (протиепідемічних) заходів на території Лубенської міської територіальної громади відповідно до рівня епідемічної небезпеки, визначеного керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням на території України COVID-19 для Полтавської області.

А саме: з 00 год. 00 хв. 26 березня 2021 р. до 00 год. 00 хв. 08 квітня 2021 року на території Лубенської міської територіальної громади заборонити:

- приймання відвідувачів у закладах культури та проведення культурних масових заходів;

-  роботу розважальних закладів (дискотеки, нічні клуби тощо);

-  проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

Відповідні доручення було надано управлінням та службам, структурним підрозділам апарату самоврядування, які подаються далі у тексті протоколу.

 

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови