Втрачаємо... Болить... Сумуємо....

Гірка річниця початку повномасштабного вторгнення ворога у десятирічній війні росії проти народу України принесла на Лубенщину нову гірку звістку.

24 лютого 2024 року під час перебування в тимчасовому пункті дислокації підрозділу в зоні бойових дій ОТУ «Донецьк» трагічно загинув від вогнепального поранення командир стрілецького відділення військової частини,  молодшй сержант ДАНИШ РОМАН СТЕПАНОВИЧ.

Народився Роман Степанович 15 січня 1976 року в с. Березове Рокитнянського району Рівненської області. Закінчив Березівську середню школу, а пізніше - професійно-технічне училище №29 смт. Володимирець Рівненської області за спеціальністю «майстер сільського будівництва, маляр, штукатур».

Після служби в Збройних Силах України все життя Роман Степанович працював за фахом у різних будівельних організаціях України.

У 2003 році разом з родиною, дружиною і доньками, переїхав у Лубни. З того часу Лубенщина стала рідною для сім’ї. Тому, 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення ворога, Роман Степанович рушив до Лубенського військкомату і добровільно пішов захищати свій край, рідних – всіх нас з вами. Робив це хоробро, професійно, чесно.  За сміливість і відданість був відзначений Почесною відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест», медаллю Командувача Сил територіальної оборони ЗСУ «За вірну службу» ІІІ ступеня, відзнакою «За жертву крові в боях за Україну».

Чесний і справедливий, відданий і хоробрий – таким залишиться у нашій пам’яті Герой-Захисник Даниш Роман Степанович.

Сумуємо разом з великою родиною героя. Наші щирі співчуття батькам, дружині, донькам, брату, сестрам, всім рідним та друзям загиблого.

Лубенщина пам’ятатиме свого захисника, що віддав життя за можливість жити у вільній і незалежній Україні.

Дякуємо тобі, Герою! Доземний уклін і Царство Небесне!

Поховають Даниша Романа Степановича на його малій батьківщині. А ми свято берегтимемо пам’ять про нього у своїх серцях.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови