Громадське обговорення перейменування КП «Стадіон Центральний»

Шановні мешканці Лубенської територіальної громади!

Відповідно до розпорядження Лубенського  міського голови від 01.12.2023 №602-р «Про організацію громадського обговорення перейменування Комунального підприємства  «Стадіон Центральний» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», враховуючи депутатський запит Кузьменка А.А., звернення ветеранів футболу, гравців збірних команд міста Лубни, вболівальників футбольних клубів міста, рішення комісії з питань найменування та перейменування елементів середовища та інфраструктури Лубенської територіальної громади, увічнення осіб та подій, з метою увічнення пам’яті загиблого захисника України Володимира Малиха  виконавчий комітет організовує громадське обговорення перейменування Комунального підприємства  «Стадіон Центральний» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на Комунальне підприємство  «Стадіон Центральний імені Володимира Малиха» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у формі електронної консультації (опитування) з 1 грудня 2023 року до 1 лютого 2024 року.

Інформація про життєвий шлях загиблого воїна

Володимира Володимировича Малиха

V MalyhВолодимир Володимирович Малих народився 10 липня 1973 року в Смоленській області (росія). У дитячі роки разом з родиною переїхав до України, зокрема на Полтавщину, де мальовничі Лубни над Сулою стали рідними.

Навчався спочатку в ЗОШ №3, продовжив освіту та отримав атестат у ЗОШ №10. Любив життя, його невпинний, динамічний рух, фізкультуру та спорт, а найбільше захоплювався грою в футбол.

12-річним юнаком у 1985 році розпочав навчання у Лубенській дитячо-юнацькій спортивній школі у секції з футболу. Захоплення футболом, цілеспрямованість, наполегливість, витривалість, ефективність на полі  дали можливість йому вже через рік, у 1986 році, стати кращим півзахисником чемпіонату України КПФСТ «Колос» серед юнаків 13-14 років у складі команди «Сула» (Лубни). У 1988 році він  виборював кубок «Юність» як  член збірної команди Полтавської області, у 1989 році  став срібним призером  чемпіонату Полтавської області  з футболу серед юнаків.

Майбутню професію обрав за стилем власного життя -  вступив до Переяслав-Хмельницького педагогічного університету, отримав диплом учителя фізичної культури.

У скрутні 90-ті роки Володимир Володимирович займався підприємницькою діяльністю, згодом став активним членом Спілки підприємців та членом Народного руху України. Яскраві лідерські якості, прагнення до самовдосконалення спонукають його  випробувати власні сили в новій справі й постійно рухатися вперед. Поряд з цим він ніколи не полишав захоплення футболом.

У 1990 році грав у складі команди «Сула» (Лубни), виборюючи перемогу в чемпіонаті Полтавської області серед юнаків. З 1991 року Володимир Малих став гравцем  дорослої команди «Сула» (Лубни), у складі якої у 1994 році виборював бронзу чемпіонату Полтавської області  та срібло чемпіонату України з  футболу серед аматорів.

За результатами опитування серед лубенців став кращим гравцем міста Лубни 1996-1997 років. Його здатність маневрувати у найскладніших ситуаціях, швидкість і самовідданість, видовищність гри завжди тримала у напруженні суперників та вболівальників. І як результат – десятки голів, безліч вдалих гольових передач.

Був неодноразовим володарем кубку Полтавської області з футболу у складі команди «Сула» (Лубни) (1997, 1998 та 2001 роки). Став одним з кращих гравців команди ФК «Лубни» (2001-2006 роки). Мав історію особистих досягнень за весь час футбольної кар’єри - на його рахунку 37 голів, забитих під час чемпіонатів області та України  у складі команд Лубен.

Володимир Малих десятки років прославляв наше місто Лубни спортивними здобутками, власним прикладом пропагуючи фізкультуру і спорт, здоровий спосіб життя. Він був талановитим спортсменом і справжнім патріотом рідного міста та  України.

З 25 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення росії на території України, Володимир Малих разом з багатьма лубенцями зі зброєю в руках виконував свій синівський обов'язок перед Батьківщиною. За сумлінну службу наш земляк нагороджений медаллю «За вірну службу» ІІІ ступеня.

19 жовтня 2023 року ворожа куля обірвала життя лубенця, командира стрілецького відділення, молодшого сержанта Малиха Володимира Володимировича, який загинув під час виконання бойового завдання та службових обов’язків із захисту суверенітету України від збройної агресії рф.

Він міг би зробити багато добрих справ для громади, досягти ще більших висот у спорті, якби  ворог не відібрав життя нашого земляка під час ворожого мінометного обстрілу.

Лубенська громада втратила яскраву особистість, талановиту людину, вірного друга, мужнього захисника, патріота Батьківщини, а родина – люблячого, турботливого чоловіка та батька.

Добрий спомин про Володимира Малиха залишиться у наших серцях назавжди.

ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ОПИТУВАННІ

Коментарі  
Так. Я підтримую перейменування елементів середовища та інфраструктури Лубенської територіальної громади, увічнення осіб та подій, з метою увічнення пам’яті загиблого захисника України Володимира Малиха.
Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови